×
Home Nieuws Livescore

Erdogan boos op UEFA: Demiral geschorst voor 'wolvengroet'

Erdogan boos op UEFA: Demiral geschorst voor 'wolvengroet'
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 17:40 uur

Turkse president Erdogan bekritiseert UEFA om schorsing van Demiral

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn ongenoegen geuit over de beslissing van de UEFA om Merih Demiral te schorsen. De verdediger zal hoogstwaarschijnlijk de belangrijke wedstrijd tegen Nederland moeten missen vanwege het brengen van de 'wolvengroet'. Erdogan, bekend om zijn uitgesproken standpunten, heeft de actie van de Europese voetbalbond veroordeeld en noemt het een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting.

Demiral, die bekend staat om zijn sterke verdedigende kwaliteiten, heeft zich solidair verklaard met de Turkse militaire operatie in Syrië door de 'wolvengroet' te brengen tijdens een voorgaande wedstrijd. Deze actie is echter in strijd met de regels van de UEFA, die politieke gebaren op het voetbalveld verbiedt. Erdogan heeft nu publiekelijk zijn steun uitgesproken voor Demiral en noemt de schorsing een onrechtvaardige daad.

De schorsing van Demiral komt op een cruciaal moment voor het Turkse nationale team, dat zich momenteel voorbereidt op de confrontatie met Nederland in de kwalificatiewedstrijden voor het WK. De afwezigheid van de getalenteerde verdediger zal een gevoelige klap zijn voor de ploeg, die al onder druk staat om goede resultaten te behalen. Erdogan heeft aangegeven dat hij zich zal blijven inzetten voor de vrijheid van meningsuiting en solidariteit met Turkse sporters die hun steun betuigen aan politieke kwesties.