×
Home Nieuws Livescore

Mathew Ryan verlaat AZ voor talent Rome-Jayden Owusu-Oduro.

Mathew Ryan verlaat AZ voor talent Rome-Jayden Owusu-Oduro.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 20:32 uur

AZ Alkmaar zal op zoek moeten naar een nieuwe doelman, aangezien Mathew Ryan heeft besloten zijn contract niet te verlengen. Dit nieuws werd gemeld door De Telegraaf, waardoor de Alkmaarse club nu voor een uitdaging staat op het gebied van keepers. De onderhandelingen met de Australische doelman verliepen moeizaam, waardoor AZ nu genoodzaakt is om andere opties te overwegen.

In plaats van door te gaan met Ryan, heeft AZ besloten om het vertrouwen te schenken aan hun eigen keeperstalent, Rome-Jayden Owusu-Oduro. De jonge doelman krijgt nu de kans om zich te bewijzen en wellicht een belangrijke rol te gaan spelen in het team van AZ. Het is een gedurfde zet van de club om te vertrouwen op een jeugdspeler, maar Owusu-Oduro zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn om deze kans met beide handen aan te grijpen.

Met het vertrek van Ryan zal AZ op zoek moeten naar versterking op de positie van doelman. Het is een cruciale positie binnen het team en het vinden van een geschikte vervanger zal dan ook hoog op de prioriteitenlijst staan van de technische staf. De komende periode zal in het teken staan van het scouten en benaderen van mogelijke kandidaten om het doel van AZ te verdedigen in het komende seizoen.

Al met al betekent het besluit van Mathew Ryan om zijn contract niet te verlengen een nieuwe uitdaging voor AZ Alkmaar. De club zal nu moeten bouwen aan een nieuw keepersduo, waarbij Rome-Jayden Owusu-Oduro de kans krijgt om zich te bewijzen als de nieuwe nummer één onder de lat. Het belooft een interessante periode te worden voor de Alkmaarse club, waarbij de focus zal liggen op het vinden van de juiste balans tussen ervaring en jeugdig talent op de positie van doelman.