×
Home Nieuws Livescore

Aad de Mos: Jerdy Schouten vergelijkbaar met Cruijff

Aad de Mos: Jerdy Schouten vergelijkbaar met Cruijff
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 23:16 uur

Voormalig voetbaltrainer Aad de Mos heeft zijn bewondering uitgesproken voor de prestaties van Jerdy Schouten tijdens het EK. De ervaren analist is diep onder de indruk van de optredens van de controleur, zowel bij het Nederlands Elftal als bij PSV. De Mos gaat zelfs zo ver om Schouten te vergelijken met de legendarische Johan Cruijff, een lofzang die niet licht opgevat mag worden.

De vergelijking met Cruijff is een grote eer voor de jonge Schouten, die zichzelf nog volop aan het bewijzen is op het internationale toneel. De Mos ziet echter overeenkomsten in de speelstijl en intelligentie van de twee spelers, wat aantoont hoe hoog de voetbalanalist de kwaliteiten van Schouten inschat. Met zijn sterke optredens op het EK heeft de middenvelder zeker indruk gemaakt op de voetbalwereld.

Schouten zelf zal ongetwijfeld trots zijn op de lovende woorden van De Mos, maar zal zich tegelijkertijd realiseren dat hij nog een lange weg te gaan heeft om daadwerkelijk in de voetsporen van Cruijff te treden. Met zijn talent en harde werk lijkt Schouten echter op de goede weg te zijn om een belangrijke speler te worden voor zowel Oranje als zijn club.