×
Home Livescore

Nagelsmann pleit na EK-nederlaag voor aanpassing handsregel.

Nagelsmann pleit na EK-nederlaag voor aanpassing handsregel.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2024 11:08 uur

Julian Nagelsmann, de Duitse bondscoach, kon de teleurstelling van de nederlaag van zijn team in de kwartfinale van het EK in eigen land nauwelijks verbergen. Na de 2-1 nederlaag tegen Spanje, sprak Nagelsmann zich uit over de noodzaak van aanpassingen met betrekking tot de handsregel in het voetbal.

De Duitse coach benadrukte na de wedstrijd het belang van een herziening van de regels omtrent hands in het voetbal. Nagelsmann betoogde dat de huidige interpretatie van de regel vaak tot controversiële beslissingen leidt en pleitte voor meer duidelijkheid en consistentie in de besluitvorming rondom handsgevallen.

Nagelsmann's oproep voor verandering komt voort uit zijn frustratie over een specifiek moment in de wedstrijd tegen Spanje, waarbij een discutabele handsbal niet werd bestraft. De bondscoach gelooft dat een herziening van de regels kan bijdragen aan eerlijkere en transparantere besluitvorming op het veld.

De uitschakeling van Duitsland op het EK zal ongetwijfeld een harde klap zijn voor Nagelsmann en zijn team, maar de coach lijkt vastberaden om zijn stem te laten horen en te pleiten voor veranderingen die volgens hem het voetbal eerlijker en rechtvaardiger kunnen maken.