×
Home Nieuws Livescore

AZ en Ryan beëindigen contractonderhandelingen, scheiden deze zomer.

AZ en Ryan beëindigen contractonderhandelingen, scheiden deze zomer.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2024 12:16 uur

Het lijkt erop dat de wegen van AZ en doelman Matthew Ryan deze zomer zullen scheiden. Diverse media, waaronder De Telegraaf, hebben gemeld dat de Alkmaarse club de stekker uit de contractonderhandelingen met de Australische keeper heeft getrokken. Na een periode van gesprekken lijkt er geen overeenstemming te zijn bereikt tussen beide partijen, wat betekent dat Ryan op zoek zal moeten naar een nieuwe club voor het komende seizoen.

Ryan, die in januari op huurbasis naar AZ kwam vanuit Brighton & Hove Albion, wist indruk te maken met zijn optredens onder de lat. De 29-jarige doelman speelde een belangrijke rol in het succes van AZ in zowel de Eredivisie als de Europa League. Zijn ervaring en kwaliteiten maakten hem al snel geliefd bij de supporters, maar het lijkt er nu op dat zijn tijd in Alkmaar van korte duur zal zijn.

De beslissing van AZ om de contractonderhandelingen met Ryan stop te zetten, opent de deur voor andere clubs om interesse te tonen in de diensten van de doelman. Met zijn ervaring op het hoogste niveau en zijn sterke prestaties bij AZ, zal Ryan ongetwijfeld een gewilde speler zijn op de transfermarkt. Het is nu afwachten waar zijn volgende bestemming zal zijn en welke club de Australiër zal verwelkomen als nieuwe aanwinst voor het komende seizoen.