×
Home Nieuws Livescore

Koeman kiest Bergwijn boven Malen voor Oranje aanval.

Koeman kiest Bergwijn boven Malen voor Oranje aanval.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2024 23:24 uur

Bondscoach Ronald Koeman heeft ervoor gekozen om Donyell Malen voorlopig achter de hand te houden bij het Nederlands elftal. Tijdens een interview met de NOS lichtte Koeman zijn beslissing toe en gaf de voorkeur aan Steven Bergwijn. De keuze van de coach om Malen niet direct in de basis op te stellen, heeft tot enige verbazing geleid onder fans en experts. Malen, die momenteel in topvorm verkeert bij PSV, wordt gezien als een veelbelovend talent en een potentiële aanwinst voor Oranje.

Koeman benadrukte echter dat zijn keuze voor Bergwijn niet betekent dat Malen geen rol zal spelen in het nationale team. De bondscoach gelooft dat het belangrijk is om spelers de tijd te geven om te wennen aan het internationale niveau en wil Malen stapsgewijs integreren in het team. Bergwijn, die zelf ook in goede vorm verkeert bij Tottenham Hotspur, krijgt daarom voorlopig de voorkeur in de basisopstelling.

De beslissing van Koeman om Malen voorlopig achter de hand te houden, zal ongetwijfeld tot discussie leiden binnen de voetbalwereld. Met het EK in aantocht en de concurrentie in de voorhoede van Oranje, zal het interessant zijn om te zien hoe de jonge aanvaller zich verder ontwikkelt en of hij uiteindelijk een sleutelrol zal spelen in het nationale team. Koeman blijft echter vastberaden in zijn keuzes en zal ongetwijfeld blijven streven naar het beste resultaat voor Oranje.