Home Nieuws Livescore

Oranje wint met 2-1 van Turkije in EK-kwartfinale

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 01:16 uur

In een zenuwslopende kwartfinale op het EK heeft het Nederlands elftal een indrukwekkende overwinning behaald op Turkije. Met twee doelpunten in de tweede helft wist Oranje met 2-1 te zegevieren, waardoor ze zich plaatsten voor de halve finale. De fans van het Nederlands elftal in Nederland waren in extase na de treffers van Stefan de Vrij en Cody Gakpo, die het team naar de overwinning leidden.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, maar het was het Nederlands elftal dat in de tweede helft het initiatief nam. Stefan de Vrij brak de ban met een prachtige kopbal, waardoor Oranje op voorsprong kwam. De fans in het stadion en thuis voor de televisie vierden dit doelpunt uitbundig. De spanning steeg toen Turkije op gelijke hoogte kwam, maar Cody Gakpo zorgde met een knap doelpunt voor de verlossende voorsprong.

De beelden van de juichende fans in Nederland gingen viral op social media, waarbij te zien was hoe de Oranje-supporters uit hun dak gingen van vreugde. De sfeer in het land was euforisch na deze belangrijke overwinning. Het Nederlands elftal toonde veerkracht en vastberadenheid en mag zich nu opmaken voor de halve finale van het EK, waar ze zullen strijden voor een plek in de finale.