×
Home Nieuws Livescore

Van der Gijp en Derksen kritisch op wisselbeleid Koeman

Van der Gijp en Derksen kritisch op wisselbeleid Koeman
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 02:40 uur

Twee bekende voetbalanalisten, René van der Gijp en Johan Derksen, hebben kritiek geuit op het wisselbeleid van bondscoach Ronald Koeman tijdens het recente EK-duel tussen Nederland en Turkije. De Oranje Leeuwen behaalden een 2-1 overwinning, maar Van der Gijp en Derksen zijn van mening dat bepaalde keuzes van Koeman discutabel waren. Vooral het feit dat Memphis Depay en Xavi Simons gedurende de wedstrijd lang op het veld mochten blijven staan, terwijl Donyell Malen op de reservebank bleef zitten, zit de heren niet lekker.

Van der Gijp en Derksen, bekend van hun scherpe analyses in het voetbalprogramma 'Voetbal Inside', vinden het opmerkelijk dat Koeman ervoor koos om Malen niet in te brengen terwijl Depay en Simons minder impact hadden op het spel. Volgens de analisten had Malen met zijn snelheid en doelgerichtheid een belangrijke rol kunnen spelen in de slotfase van de wedstrijd. De keuze van Koeman om vast te houden aan zijn basiselftal wordt door Van der Gijp en Derksen dan ook als conservatief bestempeld.

De discussie over het wisselbeleid van Koeman zorgt voor verdeeldheid onder voetbalfans en experts. Terwijl sommigen begrip tonen voor de keuzes van de bondscoach en de behaalde overwinning prijzen, zijn anderen het eens met de kritiek van Van der Gijp en Derksen. Het is duidelijk dat het wisselbeleid van Koeman tijdens het EK-duel met Turkije nog lang zal worden besproken in de voetbalwereld.