×
Home Livescore

Van der Vaart kippenvel door Micky van de Ven

Van der Vaart kippenvel door Micky van de Ven
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 06:32 uur

In een zenuwslopende EK-kwartfinale tussen Nederland en Turkije, waarbij de Oranje Leeuwen met 2-1 zegevierden, was het niet alleen de spanning die Rafael van der Vaart kippenvel bezorgde. De voormalige middenvelder van het Nederlands elftal, die als analist aanwezig was bij de wedstrijd, werd diep geraakt door de prestaties van de jonge verdediger Micky van de Ven.

Van der Vaart, die zelf vele hoogtepunten beleefde in het Oranje-shirt, kon niet anders dan vol bewondering toekijken hoe Van de Ven zich staande hield in de intense slotfase van de wedstrijd. De 20-jarige verdediger, die nog maar enkele interlands op zijn naam heeft staan, liet zien over een ongekende volwassenheid en vastberadenheid te beschikken.

Terwijl de druk toenam en Turkije op zoek ging naar de gelijkmaker, bleef Van de Ven rustig en geconcentreerd zijn taken uitvoeren. Zijn onverschrokken optreden en onwrikbare verdediging waren van onschatbare waarde voor het Nederlands elftal, en Van der Vaart kon niet anders dan zijn bewondering uitspreken voor de jonge talentvolle verdediger.

Met zijn indrukwekkende optreden in de kwartfinale heeft Micky van de Ven niet alleen zijn naam gevestigd in het Nederlandse voetbal, maar heeft hij ook een plekje veroverd in het hart van Rafael van der Vaart, die met trots en kippenvel toekeek hoe de nieuwe generatie Oranje-sterren schitterde op het Europese podium.