×
Home Livescore

Weghorst gepasseerd voor halve finale tegen Engeland

Weghorst gepasseerd voor halve finale tegen Engeland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 07:56 uur

Voormalig Oranje-ster Rafael van der Vaart heeft zijn mening gegeven over de mogelijke basisplaats van Wout Weghorst in het Nederlands elftal voor de halve finale van het EK tegen Engeland. Volgens Van der Vaart maakt de spits geen kans om in de basis te starten. De voormalige international deelde zijn inzichten met de NOS, waarbij hij aangaf dat Weghorst waarschijnlijk niet zal worden opgesteld door bondscoach Frank de Boer.

Van der Vaart, die zelf 109 interlands speelde voor Nederland, benadrukte dat de concurrentie in de voorhoede van Oranje hevig is. Met spelers als Memphis Depay en Donyell Malen die goed presteren, lijkt Weghorst buiten de boot te vallen voor de belangrijke wedstrijd tegen Engeland. De voormalige middenvelder gelooft dat De Boer zal vasthouden aan zijn vertrouwde basisopstelling en geen wijzigingen zal doorvoeren voor deze cruciale halve finale.

Wout Weghorst, die een sterk seizoen achter de rug heeft bij zijn club Wolfsburg, zal dus hoogstwaarschijnlijk genoegen moeten nemen met een rol als invaller tijdens de confrontatie met de Engelsen. Van der Vaart's analyse werpt een interessant licht op de selectiekeuzes van De Boer en de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd in zijn streven naar succes op het EK. De beslissing over de opstelling zal binnenkort worden onthuld, maar voor Weghorst lijkt het voorlopig een plek op de reservebank te worden.