×
Home Livescore

Verweij: Koeman moet Van de Ven opstellen tegen Engeland

Verweij: Koeman moet Van de Ven opstellen tegen Engeland
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 17:24 uur

In aanloop naar de halve finale van het EK voetbal tussen Nederland en Engeland, heeft journalist Mike Verweij zijn mening gegeven over de mogelijke opstelling van bondscoach Ronald Koeman. Verweij is van mening dat Koeman serieus moet overwegen om Micky van de Ven een basisplaats te geven in het cruciale duel. Van de Ven viel op in de kwartfinale tegen Turkije toen hij Nathan Aké verving en een sterke indruk achterliet.

De jonge verdediger Van de Ven wist in de korte tijd die hij kreeg te laten zien dat hij klaar is voor het grote werk. Zijn optreden tegen Turkije heeft indruk gemaakt op zowel fans als kenners, en Verweij is ervan overtuigd dat hij ook tegen Engeland van waarde kan zijn voor Oranje. Met zijn rust aan de bal, positionele inzicht en fysieke kracht kan Van de Ven een belangrijke rol spelen in het verdedigen tegen de sterke aanvallers van de Engelsen.

Koeman zal ongetwijfeld alle opties zorgvuldig afwegen voordat hij zijn definitieve opstelling bekendmaakt voor de halve finale. De keuze om Van de Ven een kans te geven in zo'n belangrijke wedstrijd zou een gedurfde zet zijn, maar Verweij gelooft dat de jonge talentvolle verdediger het vertrouwen van de bondscoach verdient. Het is nu aan Koeman om te beslissen of hij Van de Ven daadwerkelijk in de basis zal laten starten tegen Engeland, in wat een cruciale wedstrijd zal zijn voor het Nederlands elftal.