×
Home Livescore

Chiellini verbaasd over De Ligt's bankzitterschap bij Oranje

Chiellini verbaasd over De Ligt's bankzitterschap bij Oranje
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 21:48 uur

Giorgio Chiellini heeft zijn verbazing geuit over het feit dat Matthijs de Ligt niet veel speeltijd krijgt bij het Nederlands elftal. De voormalige topverdediger deelde zijn mening tijdens een interview met Sky Sport. Chiellini, die zelf jarenlang een van de steunpilaren was in de verdediging van Juventus en het Italiaanse nationale team, vindt het opmerkelijk dat De Ligt niet vaker in actie komt voor Oranje.

De Italiaanse verdediger, die bekend staat om zijn harde maar faire speelstijl, benadrukte dat De Ligt een getalenteerde speler is met veel potentieel. Chiellini is van mening dat de jonge Nederlandse verdediger meer kansen verdient om zijn kwaliteiten te laten zien op het internationale toneel. Hij gelooft dat De Ligt een belangrijke rol kan spelen in de defensie van het Nederlands elftal en dat het belangrijk is om hem regelmatig te laten spelen om zich verder te ontwikkelen.

De Ligt, die momenteel uitkomt voor Juventus in de Serie A, heeft al laten zien dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt om op het hoogste niveau te presteren. Met zijn sterke fysiek, goede positionering en opbouwend vermogen is hij een waardevolle toevoeging aan elke verdediging. Chiellini hoopt dan ook dat de bondscoach van Oranje, Frank de Boer, De Ligt meer speelminuten zal gunnen in de toekomst, zodat hij zijn talent verder kan ontplooien en een vaste waarde kan worden voor het nationale team.