×
Home Nieuws Livescore

Ibrahim Afellay: Dumfries hét boegbeeld van Oranje!

Ibrahim Afellay: Dumfries hét boegbeeld van Oranje!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 7 juli 2024 22:16 uur

In de ogen van Ibrahim Afellay schittert Denzel Dumfries als het ultieme symbool van het Nederlands Elftal. Tijdens zijn optreden bij Studio Fussball van de NOS, heeft de voormalige middenvelder niets dan lof voor de rechtsback. Afellay is niet de enige die onder de indruk is van Dumfries' prestaties; ook Boudewijn Zenden is vol lof over de speler van Internazionale.

Afellay, die zelf jarenlang het Oranje-shirt heeft gedragen, benadrukt de impact die Dumfries heeft op het team. Met zijn onvermoeibare inzet en vastberadenheid op het veld, weet Dumfries niet alleen zijn directe tegenstanders te overtreffen, maar ook zijn medespelers te inspireren. Zenden sluit zich hierbij aan en prijst Dumfries om zijn constante drive en toewijding aan het Nederlandse elftal.

De lof voor Dumfries komt niet uit de lucht vallen. De rechtsback heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt met zijn sterke optredens, zowel in de Eredivisie als bij Internazionale. Zijn opmars in het internationale voetbal heeft hem niet alleen tot een belangrijke schakel in Oranje gemaakt, maar ook tot een gewaardeerde speler binnen zijn club.

Met het EK voor de deur zal Dumfries een cruciale rol spelen in de ambities van het Nederlands Elftal. Zijn vastberadenheid, kracht en toewijding maken hem niet alleen een boegbeeld van Oranje, maar ook een speler om in de gaten te houden tijdens het toernooi. Ibrahim Afellay en Boudewijn Zenden zijn slechts twee van velen die geloven dat Denzel Dumfries de potentie heeft om uit te groeien tot een van de grote namen van het Nederlandse voetbal.