×
Home Livescore

Voormalig Ajax-ster John Heitinga versterkt topclub in Engeland!

Voormalig Ajax-ster John Heitinga versterkt topclub in Engeland!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 17:16 uur

Voormalig voetballer John Heitinga heeft een nieuwe uitdaging gevonden als assistent-trainer bij West Ham United, onder leiding van manager David Moyes. De club heeft dit nieuws dinsdagmiddag bekendgemaakt. Na zijn vertrek bij Ajax aan het einde van het vorige seizoen, stond de 39-jarige Heitinga open voor een nieuwe klus.

Enkele maanden geleden kreeg Heitinga te horen van technisch directeur Sven Mislintat dat Ajax niet langer met hem verder wilde. Uiteindelijk koos de Amsterdamse club voor Maurice Steijn als nieuwe aanwinst, waardoor Heitinga gedwongen werd om op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Nu heeft hij die gevonden. Heitinga zal Moyes gaan assisteren bij West Ham, en dit nieuws is bevestigd door de club zelf. Bij The Hammers zal de voormalige verdediger herenigd worden met Edson Álvarez en Mohammed Kudus, met wie hij in de tweede helft van het afgelopen seizoen bij Ajax heeft samengewerkt.

Ook Moyes heeft een geschiedenis met Heitinga. De Engelse coach was in het verleden manager van Everton, waar Heitinga tussen 2009 en 2014 onder contract stond. Moyes is vastbesloten om de Nederlander te helpen in zijn prille trainerscarrière.