×
Home Livescore

Hedwiges Maduro: Berghuis had Oranje kunnen versterken op EK

Hedwiges Maduro: Berghuis had Oranje kunnen versterken op EK
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 18:16 uur

Voormalig Oranje-international Hedwiges Maduro heeft zijn steun uitgesproken voor het idee dat Steven Berghuis een waardevolle toevoeging had kunnen zijn voor het Nederlands Elftal tijdens het EK. Berghuis, die momenteel uitkomt voor Ajax, kampte met een blessure voor aanvang van het toernooi in Duitsland. Ondanks zijn fysieke ongemakken, is Maduro ervan overtuigd dat de aanvaller een positieve impact had kunnen hebben op het team van bondscoach Ronald Koeman.

Maduro, die momenteel werkzaam is als coach bij Almere City, benadrukte het belang van Berghuis' ervaring en kwaliteiten op het hoogste niveau. De voormalige verdediger gelooft dat de creativiteit en doelgerichtheid van Berghuis van onschatbare waarde hadden kunnen zijn voor Oranje in hun jacht naar succes op het EK. Ondanks het feit dat Berghuis niet volledig fit was voor het toernooi, is Maduro van mening dat zijn aanwezigheid een significante bijdrage had kunnen leveren aan het team.

Hoewel Berghuis uiteindelijk niet de kans kreeg om zijn kunsten te vertonen op het EK, blijft de discussie over zijn potentieel als aanwinst voor Oranje voortduren. Maduro's steun voor de aanvaller onderstreept de waardering en het vertrouwen dat binnen de Nederlandse voetbalgemeenschap bestaat voor Berghuis' talent en capaciteiten. Als de aanvaller zijn blessure te boven komt en zijn vorm behoudt, is het niet ondenkbaar dat zijn naam in de toekomst opnieuw opduikt in de selectiegesprekken voor het Nederlands Elftal.