×
Home Nieuws Livescore

Finse keeperstrainer Tuomisto volgt Ten Rouwelaar bij Ajax op

Finse keeperstrainer Tuomisto volgt Ten Rouwelaar bij Ajax op
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 22:32 uur

Ajax heeft aangekondigd dat Jarkko Tuomisto de nieuwe keeperstrainer wordt, waarbij hij Jelle ten Rouwelaar zal opvolgen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Voetbal International. Tuomisto, afkomstig uit Finland, is geen onbekende van de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, Francesco Farioli. De twee hebben eerder samengewerkt bij de drie vorige clubs van Farioli, wat aantoont dat er al een bestaande professionele relatie tussen hen bestaat.

Met de aanstelling van Tuomisto als keeperstrainer hoopt Ajax de keepers van het team naar een hoger niveau te tillen. De Fin brengt een schat aan ervaring en kennis met zich mee, die hij heeft opgedaan tijdens zijn eerdere samenwerkingen met Farioli. Deze samenwerking heeft blijkbaar vruchten afgeworpen, aangezien Farioli ervoor heeft gekozen om Tuomisto mee te nemen naar zijn nieuwe uitdaging bij Ajax.

De supporters van Ajax zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar de impact die Tuomisto zal hebben op de prestaties van de keepers van de club. Met zijn bewezen staat van dienst en de vertrouwdheid met Farioli's werkwijze, lijkt Tuomisto goed gepositioneerd te zijn om een positieve invloed uit te oefenen op het team. De komende periode zal uitwijzen hoe deze nieuwe samenwerking zich zal ontwikkelen en welke resultaten er behaald zullen worden onder leiding van Tuomisto en Farioli bij Ajax.