×
Home Livescore

Virgil van Dijk onthult geheimzinnige uitspraak over basisplaats Oranje!

Virgil van Dijk onthult geheimzinnige uitspraak over basisplaats Oranje!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 19:32 uur

Virgil van Dijk heeft er alle vertrouwen in dat zijn plek in het Nederlands elftal niet ter discussie staat. De aanvoerder van Oranje kreeg vragen over zijn uitspraak waarin hij aangaf graag te willen spelen tijdens de interlandperiode. Maar wat blijkt? Die uitspraak komt eigenlijk van ergens anders.

Tijdens een interview met de NOS werd Van Dijk gevraagd wat hij zou doen als bondscoach: zou hij zichzelf en Matthijs de Ligt in het centrum van de verdediging opstellen, of niet? "Dat zullen we wel zien", antwoordde de Liverpool-verdediger op mysterieuze wijze. "Het belangrijkste voor mij is om te spelen en te winnen. Ik heb vertrouwen in alle spelers in de selectie. We hebben iedereen nodig. Of ik zelf ook speel? Dat hoop ik."

Verslaggever Jeroen Stekelenburg haakte in op de opmerking van Van Dijk dat hij graag wil spelen bij Oranje. Betekent dit dat zijn basisplaats niet langer zeker is? "Naar mijn gevoel klopt dat niet, maar de bondscoach is de baas", reageerde Van Dijk zelfverzekerd. "Hij zal het team bekendmaken, maar ik denk niet dat dit een discussie is. Wat denk jij?", vroeg hij aan Stekelenburg. "Jij maakt er een interessante vraag van, een mysterieus iets."

Toen Stekelenburg Van Dijk vertelde over zijn 'speeluitspraak', reageerde de verdediger nuchter. "Ik heb afgelopen weekend niet gespeeld, vandaar", verklaarde hij. Het bleek namelijk dat Van Dijk geschorst was en daardoor niet bij de selectie van Liverpool zat.