×
Home Livescore

Geen verlengingen meer op EK volgens Spaanse bondscoach

Geen verlengingen meer op EK volgens Spaanse bondscoach
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 06:48 uur

De Spaanse bondscoach Luis de La Fuente pleit voor een verandering in het format van het EK voetbal, waarbij hij stelt dat er in de toekomst geen verlengingen meer gespeeld zouden moeten worden, of op zijn minst pas vanaf de halve finales. De La Fuente uit zijn zorgen over de mogelijke overbelasting van spelers door het spelen van verlengingen, die vaak fysiek en mentaal veeleisend zijn.

De voormalige voetballer en huidige coach van het Spaanse nationale team benadrukt het belang van het beschermen van de spelers en het voorkomen van blessures, vooral tijdens belangrijke toernooien zoals het EK. De La Fuente gelooft dat het verminderen van het aantal verlengingen kan bijdragen aan het welzijn van de spelers en de kwaliteit van het voetbal op het hoogste niveau verbeteren.

De discussie over het al dan niet spelen van verlengingen op het EK is al langer een onderwerp van debat binnen de voetbalwereld. Sommigen zijn het eens met De La Fuente en pleiten voor een herziening van het huidige systeem, terwijl anderen van mening zijn dat verlengingen een essentieel onderdeel zijn van het spel en bijdragen aan de spanning en dramatiek van het toernooi. Het is nog niet duidelijk of en wanneer eventuele veranderingen zullen worden doorgevoerd, maar de woorden van De La Fuente hebben zeker een discussie op gang gebracht over de toekomst van het EK voetbal.