×
Home Livescore

Koeman kiest voor Depay boven Weghorst in halve finale

Koeman kiest voor Depay boven Weghorst in halve finale
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 10:08 uur

In de aanloop naar de halve finale tegen Engeland heeft bondscoach Ronald Koeman aangegeven dat hij niet van plan is om zowel Memphis Depay als Wout Weghorst in de basisopstelling te zetten. Koeman heeft besloten om vast te houden aan Depay als spits, vanwege het 'veel krediet' dat de aanvaller volgens hem verdient. De keuze van de bondscoach om Depay als centrale aanvaller te behouden, laat zien dat hij vertrouwen heeft in de kwaliteiten van de speler en gelooft in zijn vermogen om het verschil te maken in de cruciale wedstrijd tegen Engeland.

Depay, die een sterk toernooi speelt en al meerdere doelpunten op zijn naam heeft staan, wordt door Koeman gezien als een belangrijke schakel in het Nederlands elftal. De aanvaller heeft laten zien dat hij in topvorm verkeert en van onschatbare waarde kan zijn voor het team. Door Depay als vaste spits op te stellen, hoopt Koeman dat de aanvaller zijn goede vorm kan voortzetten en Nederland naar de finale kan leiden.

Hoewel Wout Weghorst een sterke concurrent is voor de positie in de spits, heeft Koeman ervoor gekozen om hem voorlopig op de bank te laten. De bondscoach benadrukt echter dat Weghorst nog steeds een belangrijke rol kan spelen als invaller en dat zijn bijdrage van onschatbare waarde kan zijn in de beslissende fase van de wedstrijd. Met Depay als vaste waarde in de aanval en Weghorst als optie vanaf de bank, lijkt Koeman een weloverwogen keuze te hebben gemaakt om het beste uit zijn team te halen in de halve finale tegen Engeland.