×
Home Nieuws Livescore

BBC reageert op controverse rond bijnaam Cristiano Ronaldo EK

BBC reageert op controverse rond bijnaam Cristiano Ronaldo EK
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 11:08 uur

De Britse omroep BBC heeft gereageerd op de golf van kritiek die hen overspoelde na het gebruik van een opmerkelijk bijschrift tijdens de uitzending van Cristiano Ronaldo's gemiste strafschop op het EK in Duitsland. De Portugese voetbalster kreeg een ongebruikelijke bijnaam toebedeeld door de BBC, wat tot verontwaardiging leidde bij kijkers en fans wereldwijd.

In een officiële verklaring heeft de BBC aangegeven dat het bijschrift niet bedoeld was om Ronaldo te kleineren of te beledigen, maar eerder als een ludieke verwijzing naar het moment van de gemiste penalty. Desondanks heeft de omroep haar excuses aangeboden voor eventuele misverstanden en benadrukt dat het niet hun intentie was om de reputatie van de voetballer te schaden.

De reacties op sociale media waren verdeeld, waarbij sommigen de humor inzagen van de bijnaam terwijl anderen het als respectloos en ongepast beschouwden. Ronaldo zelf heeft nog niet gereageerd op de kwestie, maar zijn fans hebben zich fel uitgesproken tegen de BBC en geëist dat de omroep zich verontschuldigt voor de ongelukkige keuze van woorden.