×
Home Livescore

Edouard Duplan kritisch op Deschamps' tactiek, erkent succes

Edouard Duplan kritisch op Deschamps' tactiek, erkent succes
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 19:16 uur

Voormalig voetballer Edouard Duplan heeft zijn bedenkingen geuit over de speelstijl die bondscoach Didier Deschamps hanteert bij het Franse nationale elftal. Duplan, die in het verleden actief was bij clubs als Sparta, FC Utrecht en ADO Den Haag, is kritisch over de tactiek van Deschamps. Ondanks zijn persoonlijke voorkeuren erkent Duplan echter dat de 55-jarige bondscoach succes boekt met zijn aanpak.

Duplan, die zelf bekend stond om zijn aanvallende spel, vindt dat Deschamps een te behoudende speelwijze hanteert bij Les Bleus. De voormalige aanvaller is van mening dat het Franse elftal meer aanvallend en creatief zou moeten spelen om het maximale potentieel te benutten. Duplan benadrukt echter dat de resultaten van Deschamps spreken voor zich, gezien de successen die hij heeft behaald met het nationale team.

Deschamps, die als bondscoach van Frankrijk onder meer de wereldbeker in 2018 won, staat bekend om zijn pragmatische benadering van het spel. Ondanks de kritiek van Duplan en andere voetbalanalisten, blijft Deschamps vasthouden aan zijn tactische keuzes die hebben geleid tot aanzienlijke prestaties voor het Franse elftal. Het is duidelijk dat er verschillende opvattingen bestaan over de speelstijl van Deschamps, maar zijn succes als coach valt niet te ontkennen.