×
Home Livescore

Spuugincident tijdens oefenduel Ajax-Sint-Truidense ontgaat scheidsrechter

Spuugincident tijdens oefenduel Ajax-Sint-Truidense ontgaat scheidsrechter
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2024 19:48 uur

In een opvallende wending tijdens het oefenduel tussen Ajax en Sint-Truidense deed zich een incident voor dat voor de nodige opschudding zorgde. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd spuugde Adriano Bertaccini, speler van Sint-Truidense, kort voor het rustsignaal op Ajacied Tristan Gooijer. Opmerkelijk genoeg ontging deze actie scheidsrechter Dennis Higler, waardoor de aanvaller onbestraft bleef en op het veld mocht blijven staan.

Het incident tussen Bertaccini en Gooijer zorgde voor verhitte reacties op en rond het veld. Supporters van beide clubs reageerden verontwaardigd op de onsportieve daad van de Sint-Truidense speler. Ook op social media ontstond al snel ophef over het voorval, waarbij veel mensen hun afkeuring uitspraken over het spugen tijdens een sportwedstrijd.

Hoewel scheidsrechter Higler het spuugincident niet heeft waargenomen, is de kans groot dat de tuchtcommissie van de KNVB de zaak zal onderzoeken. Het is immers onacceptabel dat dergelijk onsportief gedrag onbestraft blijft binnen het voetbal. De betrokken clubs en spelers zullen mogelijk geconfronteerd worden met disciplinaire maatregelen naar aanleiding van deze gebeurtenis.