×
Home Nieuws Livescore

Oud-internationals adviseren Koeman: Weghorst in spits tegen Engeland

Oud-internationals adviseren Koeman: Weghorst in spits tegen Engeland
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 06:32 uur

Voormalige Nederlandse internationals Roy Makaay en Youri Mulder hebben hun steun uitgesproken voor het idee dat bondscoach Ronald Koeman Wout Weghorst in de spits moet opstellen tijdens de cruciale halve finale tegen Engeland. Makaay en Mulder zijn van mening dat Weghorst over de juiste kwaliteiten beschikt om de Engelse verdediging te slim af te zijn en het Nederlands elftal naar de overwinning te leiden.

Roy Makaay, die zelf een succesvolle carrière als spits heeft gehad, benadrukte dat Weghorst een fysiek sterke en doelgerichte aanvaller is die het de Engelse verdedigers knap lastig kan maken. Youri Mulder voegde daaraan toe dat Weghorst niet alleen een neusje voor de goal heeft, maar ook in staat is om zijn medespelers in stelling te brengen en het teamspel te bevorderen.

Met de halve finale tegen Engeland in zicht, groeit de discussie over de ideale opstelling van Oranje. Terwijl sommigen twijfels hebben over Weghorst als eerste keus in de spits, zijn Makaay en Mulder ervan overtuigd dat de boomlange aanvaller de sleutel kan zijn tot succes tegen de Engelsen. Het is nu aan bondscoach Koeman om te beslissen of hij het advies van de oud-internationals ter harte neemt en Weghorst een kans geeft om te schitteren in deze belangrijke wedstrijd.