×
Home Livescore

AZ incasseert miljoenen met transfer Sugawara naar Southampton

AZ incasseert miljoenen met transfer Sugawara naar Southampton
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 12:16 uur

AZ gaat een flinke som geld verdienen aan de transfer van Yukinari Sugawara naar Premier League-promovendus Southampton. Volgens de bekende transferexpert Fabrizio Romano zal de Nederlandse club maximaal zeven miljoen euro ontvangen voor de Japanse rechtsback. Sugawara staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Southampton, wat naar verwachting op woensdag zal gebeuren.

De overgang van Sugawara naar de Engelse club markeert een belangrijke stap in zijn carrière. De 21-jarige verdediger heeft indruk gemaakt bij AZ met zijn sterke optredens en wordt nu beloond met een kans om zich te bewijzen in een van de meest competitieve competities ter wereld. Southampton, dat vorig seizoen promoveerde naar de Premier League, ziet in Sugawara een waardevolle aanwinst voor hun team.

Voor AZ betekent de transfer van Sugawara niet alleen sportief verlies, maar ook een financiële opsteker. Met een mogelijke opbrengst van zeven miljoen euro kan de club investeren in nieuwe spelers of de jeugdopleiding verder versterken. De Alkmaarders hebben een reputatie opgebouwd als een club die talenten ontwikkelt en verkoopt voor aanzienlijke bedragen, en de transfer van Sugawara past perfect in dat plaatje.

De supporters van AZ zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn om Sugawara te zien vertrekken, maar tegelijkertijd zullen ze trots zijn op de rol die de club heeft gespeeld in zijn ontwikkeling. De transfer naar Southampton opent nieuwe deuren voor Sugawara en biedt hem de kans om zijn talent op het hoogste niveau te laten zien. AZ zal ongetwijfeld blijven uitkijken naar nieuwe talenten die de club naar successen kunnen leiden in de toekomst.