×
Home Nieuws Livescore

Deschamps blijft bondscoach Frankrijk ondanks EK-uitschakeling.

Deschamps blijft bondscoach Frankrijk ondanks EK-uitschakeling.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 15:40 uur

Didier Deschamps zal voorlopig aanblijven als bondscoach van het Franse nationale voetbalteam, zo heeft Philippe Dialllo, de voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF), bevestigd in een interview met L'Equipe. Ondanks de teleurstellende uitschakeling op het EK, waar Frankrijk met 2-1 verloor van Spanje in de halve finale, behoudt Deschamps het vertrouwen van de bond.

De beslissing om Deschamps aan te houden komt na een periode van speculatie over zijn toekomst bij Les Bleus. De Franse coach, die het nationale team sinds 2012 leidt, heeft een succesvolle staat van dienst met onder meer het winnen van het WK in 2018. Ondanks de recente tegenslag op het EK, gelooft de FFF dat Deschamps nog steeds de juiste man is om het Franse voetbal naar succes te leiden.

Deschamps zelf heeft laten weten dat hij vastbesloten is om het team verder te ontwikkelen en te streven naar nieuwe successen. Met een mix van ervaren spelers en jong talent in zijn selectie, kijkt de bondscoach vooruit naar de komende uitdagingen, waaronder de kwalificatie voor het WK en de volgende editie van het EK. De Franse fans zullen ongetwijfeld hopen dat Deschamps en zijn team in staat zullen zijn om de teleurstelling van het afgelopen EK om te zetten in motivatie en veerkracht voor de toekomst.