×
Home Nieuws Livescore

Zenden verbaasd door Yamal: 'Spaanse Pelé' naar EK-finale

Zenden verbaasd door Yamal: 'Spaanse Pelé' naar EK-finale
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 17:32 uur

Voormalig voetballer Boudewijn Zenden keek dinsdagavond vol bewondering naar de prestaties van Lamine Yamal. Het jonge talent uit Spanje leidde zijn team op indrukwekkende wijze naar de finale van het Europees kampioenschap. In een interview met ESPN kon Zenden zijn verbazing niet verbergen en vergeleek hij Yamal zelfs met de legendarische Pelé.

Yamal, die de aandacht van de voetbalwereld op zich heeft weten te vestigen, toonde tijdens de wedstrijd zijn exceptionele talent en leiderschap. Met zijn doelgerichtheid en technische vaardigheden wist hij het verschil te maken en zijn team naar de overwinning te leiden. Zenden, die zelf op hoog niveau heeft gespeeld, was onder de indruk van de volwassenheid en klasse waarmee Yamal op het veld stond.

De vergelijking met Pelé, een van de grootste voetballers aller tijden, is een gedurfde uitspraak van Zenden. Echter, gezien de prestaties en impact die Yamal op het EK heeft gehad, lijkt de lof van Zenden niet geheel ongegrond. De jonge Spanjaard laat zien dat hij een buitengewoon talent is en wellicht een veelbelovende toekomst in het voetbal tegemoet gaat.