×
Home Nieuws Livescore

Rafael van der Vaart bekritiseert Engeland na EK-uitschakeling Oranje.

Rafael van der Vaart bekritiseert Engeland na EK-uitschakeling Oranje.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2024 23:32 uur

Voormalig Nederlands international Rafael van der Vaart heeft zijn ongenoegen geuit over Engeland na de teleurstellende uitschakeling van het Nederlands elftal in de halve finale van het EK. Met 109 interlands op zijn naam, heeft Van der Vaart geen spaan heel gelaten van de speelwijze van The Three Lions, die Nederland in de laatste seconden van de wedstrijd wisten te verslaan met 1-2.

Van der Vaart, bekend om zijn uitgesproken mening, liet weten dat hij niet onder de indruk was van het spel van Engeland en hun late overwinning op Oranje. De voormalige middenvelder was kritisch over de tactiek en het spel van de Engelsen, en benadrukte dat hij vond dat Nederland de betere ploeg was gedurende de wedstrijd.

De uitschakeling van Nederland in de halve finale van het EK heeft bij Van der Vaart duidelijk een gevoelige snaar geraakt. De voormalige sterspeler uitte zijn frustratie over de manier waarop Oranje werd uitgeschakeld en sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat Nederland er niet in slaagde om de finale te bereiken. Van der Vaart's kritiek op Engeland en zijn steun voor het Nederlands elftal tonen aan dat zijn passie voor het spel en zijn land nog altijd onverminderd groot zijn.