×
Home Livescore

Cody Gakpo focust op team na EK-uitschakeling ondanks goals.

Cody Gakpo focust op team na EK-uitschakeling ondanks goals.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 09:08 uur

Jonge Nederlandse sensatie Cody Gakpo blijft bescheiden ondanks zijn indrukwekkende prestaties op het EK voetbal. Met drie doelpunten achter zijn naam behoort de aanvaller tot de topscorers van het toernooi, maar voorlopig wil hij nog niet te veel stilstaan bij zijn eigen succes. Na de pijnlijke uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Engeland, waarbij Oranje met 1-2 verloor, is de teleurstelling begrijpelijkerwijs groot.

Gakpo, die zijn stempel wist te drukken op het EK met zijn doelgerichtheid en snelheid, blijft echter gefocust op het teambelang. De jonge speler van PSV benadrukt dat het collectieve doel altijd voorop staat en dat het bittere verlies tegen Engeland een harde klap is voor het hele team. Ondanks zijn persoonlijke succes is Gakpo vooral bezig met het verwerken van de teleurstelling en het steunen van zijn teamgenoten in deze moeilijke periode.

De 22-jarige Gakpo, die door zijn sterke optredens op het EK de aandacht van vele voetballiefhebbers heeft getrokken, blijft nederig en bescheiden in zijn reacties. Hij erkent dat het verlies tegen Engeland een zware dobber is, maar kijkt tegelijkertijd vooruit naar de toekomst. Met zijn talent en mentaliteit belooft Cody Gakpo een veelbelovende toekomst te hebben in het internationale voetbal, en zijn focus ligt nu op het verder ontwikkelen van zijn spel en het helpen van zijn team waar mogelijk.