×
Home Livescore

Gary Neville bekritiseert 'belachelijke' penaltybeslissing in EK-duel.

Gary Neville bekritiseert 'belachelijke' penaltybeslissing in EK-duel.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 10:08 uur

Voormalig Engels international Gary Neville heeft zijn ongenoegen geuit over de beslissing van scheidsrechter Felix Zwayer om een strafschop toe te kennen aan Engeland tijdens het EK-duel tegen Nederland. Neville, die 85 keer het shirt van Engeland droeg, noemde de beslissing 'belachelijk'. De controversiële penalty zorgde voor opschudding in het stadion en onder voetbalfans wereldwijd.

Neville, die nu werkzaam is als analist, liet weten dat hij het niet eens was met de interpretatie van de scheidsrechter en benadrukte dat dergelijke beslissingen het verloop van een wedstrijd drastisch kunnen beïnvloeden. De voormalige verdediger bekritiseerde de inconsistentie in de besluitvorming van scheidsrechters en riep op tot meer transparantie en consistentie in het beoordelen van dergelijke situaties.

De discussie over scheidsrechterlijke beslissingen in het voetbal is al lange tijd een onderwerp van debat en Neville's uitgesproken mening voegt nog meer brandstof toe aan het vuur. De kwestie van videobeoordeling en de rol van VAR in het beoordelen van controversiële momenten op het veld blijft een heet hangijzer in de sport. Neville's kritiek op Zwayer's beslissing zal ongetwijfeld de discussie over de rol van scheidsrechters en de noodzaak van consistente besluitvorming in het voetbal verder aanwakkeren.