×
Home Livescore

Chiellini: De Vrij had winnende goal Watkins kunnen voorkomen.

Chiellini: De Vrij had winnende goal Watkins kunnen voorkomen.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 11:08 uur

Voormalig topverdediger Giorgio Chiellini heeft kritiek geuit op het optreden van Stefan de Vrij tijdens de halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland. Chiellini beweert dat De Vrij de winnende goal van Ollie Watkins had kunnen voorkomen. De Italiaanse verdediger, die bekend staat om zijn meedogenloze verdediging, analyseerde de wedstrijd en concludeerde dat De Vrij een cruciale fout maakte die leidde tot de beslissende treffer voor Engeland.

De Vrij, die normaal gesproken bekend staat om zijn sterke verdedigende kwaliteiten, leek volgens Chiellini niet scherp genoeg te zijn in zijn duel met Watkins. De Engelse spits wist De Vrij te slim af te zijn en scoorde uiteindelijk het winnende doelpunt voor zijn team. Chiellini benadrukte dat in zulke belangrijke wedstrijden elke fout genadeloos afgestraft kan worden, en dat De Vrij als ervaren verdediger beter had moeten anticiperen op de dreiging van Watkins.

De kritiek van Chiellini op De Vrij heeft tot discussie geleid binnen de voetbalwereld. Sommigen zijn het eens met de analyse van de Italiaanse verdediger en vinden dat De Vrij inderdaad meer had kunnen doen om de goal te voorkomen. Anderen verdedigen De Vrij en wijzen erop dat het in het heetst van de strijd soms lastig is om de juiste beslissingen te nemen. Hoe dan ook, de opmerkingen van Chiellini zorgen voor een interessant debat over de prestaties van De Vrij en de verdediging van het Nederlands elftal tijdens het EK.