×
Home Nieuws Livescore

Oranje's EK-droom verstoord door Engeland: eindrapport onthuld.

Oranje's EK-droom verstoord door Engeland: eindrapport onthuld.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 12:40 uur

Het Nederlands elftal zag hun EK-droom in duigen vallen na een teleurstellende nederlaag tegen Engeland in de halve finales. De Oranjeleeuwen slaagden er niet in om de Engelsen te verslaan en moesten genoegen nemen met een 2-1 verlies. De hoop op een plek in de finale vervloog en de spelers keerden met gebogen hoofd terug naar Nederland.

In deze cruciale wedstrijd waren er enkele spelers die boven zichzelf uitstegen en hun best deden voor het team. Zo liet aanvoerder Virgil van Dijk zien waarom hij wordt beschouwd als een van de beste verdedigers ter wereld. Zijn leiderschap en vastberadenheid op het veld waren van onschatbare waarde voor Oranje, ondanks de uiteindelijke nederlaag.

Aan de andere kant waren er ook spelers die niet aan de verwachtingen konden voldoen en door het ijs zakten op het cruciale moment. Memphis Depay, normaal gesproken een van de sterspelers van het Nederlands elftal, slaagde er niet in om zijn stempel te drukken op de wedstrijd tegen Engeland. Zijn gebrek aan effectiviteit voorin werd pijnlijk duidelijk en droeg bij aan de teleurstellende afloop voor Oranje.