×
Home Nieuws Livescore

Nijhuis: Alleen aanvoerder mag praten met scheids, anders geel

Nijhuis: Alleen aanvoerder mag praten met scheids, anders geel
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 12:48 uur

Scheidsrechter Bas Nijhuis pleit voor een nieuwe regel in het voetbal waarbij alleen de aanvoerder van het team mag communiceren met de scheidsrechter. Nijhuis is van mening dat dit de wedstrijden ten goede zal komen en het respect voor de arbitrage zal vergroten. Hij stelt voor dat wanneer een andere speler dan de aanvoerder zich bemoeit met de scheidsrechterlijke beslissingen, deze direct een gele kaart zal ontvangen.

Nijhuis, bekend om zijn directe en soms humoristische aanpak op het veld, gelooft dat deze regel de discipline binnen het voetbal zal bevorderen. Hij benadrukt het belang van respect voor de scheidsrechter en het accepteren van diens beslissingen, ongeacht of spelers het ermee eens zijn. Door alleen de aanvoerder toe te staan om te praten met de scheidsrechter, hoopt Nijhuis dat de emoties tijdens wedstrijden beter onder controle gehouden kunnen worden.

De voorgestelde regel van Nijhuis heeft gemengde reacties opgeroepen binnen de voetbalwereld. Sommige spelers en coaches steunen het idee als een manier om de autoriteit van de scheidsrechter te versterken en de sportiever te maken. Anderen zijn echter van mening dat het de spontaniteit en passie van het spel kan beperken, aangezien spelers vaak emotioneel reageren op beslissingen tijdens een wedstrijd. Het is nog niet duidelijk of deze regel daadwerkelijk zal worden ingevoerd, maar het heeft zeker een discussie op gang gebracht over de rol van de scheidsrechter en de spelers op het voetbalveld.