×
Home Livescore

Van Hanegem bekritiseert Koemans tactiek na verlies tegen Engeland.

Van Hanegem bekritiseert Koemans tactiek na verlies tegen Engeland.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 11 juli 2024 15:16 uur

Voormalig profvoetballer Willem van Hanegem uit kritiek op de tactische beslissingen van bondscoach Ronald Koeman na de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Engeland. Van Hanegem is van mening dat Oranje niet per se had hoeven verliezen en dat hij het anders zou hebben aangepakt. De oud-voetballer, die bekend staat om zijn scherpe analyses, plaatst vraagtekens bij de keuzes die Koeman heeft gemaakt tijdens de wedstrijd.

Van Hanegem, die zelf een succesvolle carrière als speler en trainer heeft gehad, benadrukt dat hij respect heeft voor Koeman, maar dat hij het gevoel heeft dat er andere opties waren die tot een beter resultaat hadden kunnen leiden. De oud-prof is van mening dat het Nederlands elftal meer had kunnen bereiken als er andere tactische keuzes waren gemaakt en dat er mogelijkheden waren om de wedstrijd tegen Engeland anders te benaderen.

De kritiek van Van Hanegem op Koeman's tactiek komt op een moment dat het Nederlands elftal zich voorbereidt op belangrijke kwalificatiewedstrijden. Met de druk om te presteren op internationaal niveau, is het interessant om te zien hoe deze discussie zich verder zal ontwikkelen en of de kritiek van de oud-prof invloed zal hebben op de aanpak van het Nederlands elftal in de toekomst.