×
Home Livescore

Oranje selectie voor EK-kwalificatieduel zonder Tottenham en Chelsea verdedigers!

Oranje selectie voor EK-kwalificatieduel zonder Tottenham en Chelsea verdedigers!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 11:33 uur

Nieuwe talenten buitengesloten bij Oranje voor cruciale EK-kwalificatiewedstrijd

In een verrassende wending heeft bondscoach Ronald Koeman besloten om Micky van de Ven en Ian Maatsen buiten de selectie te laten voor het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Griekenland. De UEFA heeft zojuist de definitieve spelerslijst vrijgegeven en tot grote verbazing ontbreken de verdedigers van Tottenham Hotspur en Chelsea.

Koeman riep in totaal 25 spelers op voor de interlandperiode in september, wat betekent dat er twee spelers op de tribune moeten plaatsnemen tijdens zowel de wedstrijd tegen Griekenland als tegen Ierland op zondag. Het Philips Stadion zal het toneel zijn waar Van de Ven en Maatsen hun plek op de bank moeten innemen, zoals blijkt uit de officiële spelerslijst van de Europese voetbalbond.

Voor Van de Ven en Maatsen is dit een teleurstelling, aangezien ze nog even moeten wachten op hun debuut in het Nederlands elftal. Met de aanwezigheid van ervaren verdedigers zoals Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind en Quilindschy Hartman, heeft Koeman nu vier opties voor de twee posities aan de linkerkant van de verdediging.

De volledige selectie ziet er als volgt uit:

Keepers: Mark Flekken, Bart Verbruggen, Andries Noppert

Verdedigers: Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Stefan de Vrij, Quilindschy Hartman, Daley Blind, Denzel Dumfries

Middenvelders: Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Joey Veerman, Mats Wieffer, Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong

Aanvallers: Xavi Simons, Cody Gakpo, Wout Weghorst, Noa Lang, Steven Berghuis, Donyell Malen.

Met deze selectie hoopt Oranje de overwinning binnen te slepen en een grote stap te zetten richting het EK. Het is echter afwachten of de afwezigheid van Van de Ven en Maatsen een impact zal hebben op het spel van het Nederlands elftal.