×
Home Livescore

Wout Weghorst reageert op uitspraken Van Gaal over WK Qatar: 'Fantastische, eerlijke man!'

Wout Weghorst reageert op uitspraken Van Gaal over WK Qatar: 'Fantastische, eerlijke man!'
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 09:00 uur

Wout Weghorst heeft gereageerd op de recente uitlatingen van voormalig bondscoach Louis van Gaal met betrekking tot het aankomende WK in Qatar. Van Gaal beschuldigde het toernooi van 'vooropgezet spel' en beweerde dat Lionel Messi de wereldkampioen moest worden.

Na de overwinning van 3-0 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland werd Weghorst gevraagd naar zijn mening over de uitspraken van Van Gaal. Met een glimlach op zijn gezicht antwoordde de spits tegenover ESPN: "Toen dacht ik: wat een fantastische, heerlijke, eerlijke man. Dat was wat ik dacht. Ik vind het geweldig dat hij zijn gedachten en gevoelens zo openlijk deelt."

Weghorst hield zich echter op de vlakte en zei: "Wat ik ervan vind, doet er niet zoveel toe." Hij gaf aan dat zijn eerste gedachte was om neutraal te blijven. Tegen Griekenland stond Weghorst voor het eerst in lange tijd weer in de basis bij Oranje. In eerdere wedstrijden moest hij genoegen nemen met een rol als invaller. "Ik had stiekem gehoopt dat de bondscoach me zou opstellen voor deze wedstrijd. Ik ben erg blij dat dit het geval was", verwees hij naar zijn basisplaats.

Het is duidelijk dat Weghorst de uitspraken van Van Gaal met een positieve insteek benadert en zijn waardering voor de voormalige bondscoach niet onder stoelen of banken steekt. Het is interessant om te zien hoe deze dynamiek zich verder zal ontwikkelen in de aanloop naar het WK in Qatar.