×
Home Livescore

Linssen en Schalk schitteren in Japanse bekerstrijd en op weg naar wereldkampioenschap

Linssen en Schalk schitteren in Japanse bekerstrijd en op weg naar wereldkampioenschap
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 20:32 uur

Het Japanse Urawa Rode Diamanten heeft zich op zondag geplaatst voor de halve finale van de beker. Dit succes is mede te danken aan de inbreng van twee Nederlandse spelers, namelijk Bryan Linssen en Alex Schalk.

De eerste wedstrijd van de kwartfinale vond eerder deze week plaats in Suita, de thuisbasis van Gamba Osaka. Voormalig NAC-spits Alex Schalk wist hierin het enige doelpunt te scoren, waardoor Urawa Rode Diamanten met een voorsprong aan de terugwedstrijd begon. Op zondag was het de beurt aan zijn landgenoot, Bryan Linssen. De aanvaller, die eerder speelde voor FC Groningen, Vitesse en Feyenoord, was verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten in een 3-0 overwinning.

Linssen had sinds mei niet meer gescoord, maar tegen Gamba Osaka liet hij zien dat hij het maken van doelpunten nog niet verleerd is. Hij scoorde de 1-0 uit een corner en verdubbelde de voorsprong met zijn linkerbeen. Het derde doelpunt voor Urawa werd officieel als een eigen doelpunt van Keisuke Kurokawa geregistreerd, maar het was Schalk die via de Japanner het doel wist te vinden. In december krijgen de Nederlanders opnieuw een mooie kans, wanneer ze het opnemen tegen het Mexicaanse Club León in de strijd om het wereldkampioenschap voor clubs. Als Linssen en Schalk deze uitdaging weten te overwinnen, wacht een wedstrijd tegen de winnaar van de Champions League, Manchester City.