×
Home Livescore

Feyenoord verrast in Champions League, Ajax nog onzeker

Feyenoord verrast in Champions League, Ajax nog onzeker
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 10:48 uur

Voormalig voetbaltrainer Aad de Mos heeft een opvallende voorspelling gedaan over de prestaties van Nederlandse clubs in de Champions League. Volgens De Mos zal Feyenoord hoge ogen gooien in het prestigieuze toernooi, mede dankzij de angstaanjagende sfeer in De Kuip. De tegenstanders zullen volgens hem bevreesd zijn voor het Rotterdamse bolwerk.

"Alle Nederlandse teams zullen de winter overleven in Europa", begint De Mos vol vertrouwen zijn betoog tegenover Voetbal International. "Maar Feyenoord is in staat om tegen iedereen te verrassen. Thuiswedstrijden zijn voor hen een garantie op overwinning. Zelfs gerenommeerde trainers als Simeone en Sarri zullen huiverig zijn voor De Kuip. Ze zullen voorzichtig spelen en proberen via slimmigheden een wedstrijd te winnen. Feyenoord zal Lazio of Atlético uitschakelen en de tweede plaats veroveren."

Wat betreft Ajax is De Mos iets terughoudender in zijn voorspellingen, maar hij wil in januari de balans opmaken. "Voor Ajax begon de voorbereiding eigenlijk pas op 1 september. Je hebt zes weken nodig om fit te worden en vervolgens drie maanden om het team op elkaar ingespeeld te krijgen. In januari zullen we meer weten. De vraag is of technisch directeur Mislintat spelers heeft aangetrokken die goed bij elkaar passen of dat het slechts losse flodders zijn."

Met zijn gedurfde voorspellingen zorgt Aad de Mos voor de nodige opschudding in de voetbalwereld. Het is afwachten of zijn voorspellingen werkelijkheid zullen worden, maar één ding is zeker: de Nederlandse clubs zullen er alles aan doen om te schitteren op het Europese toneel.