×
Home Livescore

Matthijs de Ligt mogelijk als verdedigende middenvelder bij Bayern München

Matthijs de Ligt mogelijk als verdedigende middenvelder bij Bayern München
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 16:08 uur

Voor de jonge Nederlandse voetballer Matthijs de Ligt lonken er mogelijk nieuwe kansen bij Bayern München, maar dan wel op een onverwachte positie. Trainer Thomas Tuchel sluit namelijk niet uit dat hij de Oranje-international vaker zal inzetten als verdedigende middenvelder.

De Ligt kreeg al een voorproefje van deze positie tijdens de laatste minuten van de Bundesliga-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-2 winst). "We hadden Matthijs nodig op positie 6, omdat Konrad Laimer als rechtsback speelde", vertelt Tuchel in aanloop naar de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. "Matthijs deed het goed. We hebben iedereen nodig, misschien zelfs op ongebruikelijke posities. Hij strijdt met Min-jae Kim en Dayot Upamecano om een plek op zijn favoriete positie."

Voorlopig lijken de Zuid-Koreaan en de Fransman De Ligt echter voorbijgestreefd te hebben in de pikorde. Hierdoor zou de voormalige Ajacied wellicht speeltijd kunnen krijgen op het middenveld. Tuchel heeft echter nog wel wat twijfels over deze positie. "Jamal heeft lichte rugpijn, maar heeft de afgelopen twee dagen goed en zonder pijn getraind. Als dit zo blijft, zal hij morgen in de selectie zitten en dan zien we wel hoe lang hij kan spelen. Kimmich is twijfelachtig, hij keerde geblesseerd terug van het nationale team."

Bayern en Bayer zullen elkaar vrijdagavond ontmoeten in de Allianz Arena. Beide clubs hebben na drie wedstrijden nog geen puntenverlies geleden.