×
Home Livescore

Youri Regeer voelt zich thuis bij FC Twente en kijkt uit naar confrontatie met Ajax

Youri Regeer voelt zich thuis bij FC Twente en kijkt uit naar confrontatie met Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023 17:32 uur

Youri Regeer, de jonge voetballer die bekend staat om zijn talent en doorzettingsvermogen, staat aanstaande zondag voor een spannende uitdaging. Hij zal het namelijk opnemen tegen zijn voormalige club, Ajax, als speler van FC Twente. Regeer, slechts twintig jaar oud, voelt zich sinds het allereerste moment al helemaal thuis bij de Tukkers. Het verschil met zijn tijd bij de Amsterdammers is duidelijk merkbaar.

"Ik ben ontzettend goed opgevangen door mijn nieuwe teamgenoten en trainers. In deze groep heerst echt een familiegevoel, wat ook van buitenaf te zien is aan hoe we voor elkaar strijden", vertelt Regeer aan Ajax Showtime. Hij erkent dat er een verschil is met zijn tijd in Amsterdam. "Bij Ajax had je toch meerdere spelers die een andere taal spraken, waardoor je automatisch overschakelt naar een andere voertaal."

"Ik heb het gevoel alsof deze jongens al jarenlang samen zijn en dat er een sterke band is. Als jongen die van Ajax naar Twente komt, word je hier heel gemakkelijk opgenomen", vervolgt Regeer. "Bij Ajax hadden we veel spelers uit het buitenland, waardoor we ze moesten integreren. Dat maakte het allemaal wat lastiger dan bij een club als Twente."

Regeer gaat ook in op de kritiek dat jeugdspelers zoals hij minder kansen krijgen bij Ajax. "Ja, er worden aankopen gedaan door de club. Dat is een keuze die de club maakt en als speler moet je daar mee omgaan", stelt hij. Een langer verblijf bij Ajax was voor hem geen optie meer. "Al vrij snel werd duidelijk dat ik op dat moment geen toekomst meer zag voor mezelf bij Ajax. Ik moest voor mijn eigen carrière kiezen en uiteindelijk is dat FC Twente geworden, een prachtige club."

Met zijn positieve instelling en vastberadenheid zal Regeer ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de wedstrijd tegen zijn oude club. Het belooft een boeiend en emotioneel duel te worden, waarbij Regeer vastbesloten is om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.