×
Home Livescore

Feyenoord heeft goede kans tegen Celtic zonder topspelers

Feyenoord heeft goede kans tegen Celtic zonder topspelers
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 10:16 uur

Wim Kieft heeft er alle vertrouwen in dat Feyenoord, zelfs zonder Santiago Gimenez en Ayase Ueda, een goede kans maakt om Celtic te verslaan. De voormalig Oranje-international vergelijkt de situatie met het tweeluik tussen PSV en Rangers FC in de play-offs van de Champions League.

Volgens Kieft moet Feyenoord, om te overwinteren in de Champions League met onder andere Atletico Madrid en Lazio Roma in de poule, de Schotten twee keer verslaan. In zijn column voor De Telegraaf noemt hij de Rotterdammers zonder echte spits 'kwetsbaar'. Toch ziet hij het niet als een onmogelijke opgave, gezien het niveauverschil tussen het Schotse en Nederlandse voetbal.

Kieft wijst op het kwaliteitsverschil tussen PSV en Rangers FC in de play-offs van de Champions League. Hij is van mening dat Feyenoord een beter geoliede machine is dan PSV. Bovendien is Arne Slot met Feyenoord volgens Kieft verder in de ontwikkeling van de offensieve speelstijl dan Peter Bosz in Eindhoven.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic begint komende week om 21.00 uur in de Kuip. Een dag later staat PSV voor een uitwedstrijd tegen Arsenal in de Champions League.