×
Home Livescore

Penalty-perikelen bij PSV-NEC: Wie neemt de beslissende strafschop?

Penalty-perikelen bij PSV-NEC: Wie neemt de beslissende strafschop?
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 16 september 2023 23:56 uur

Een bizar tafereel ontvouwde zich tijdens de wedstrijd tussen PSV en NEC op zaterdagavond. Het was een waar strijdtoneel tussen Johan Bakayoko, Rircardo Pepi en Hirving Lozano, die allemaal in de slotfase een strafschop wilden nemen. Het was aanvoerder André Ramalho die uiteindelijk de knoop moest doorhakken.

Met Luuk de Jong, de gebruikelijke penaltynemer, al gewisseld, was het een raadsel wie de verantwoordelijkheid op zich mocht nemen. Bakayoko, Pepi en de teruggekeerde Lozano meldden zich allemaal bij de bal, wat resulteerde in een verhitte discussie tussen het drietal. Uiteindelijk besloot Ramalho dat Pepi de eer moest krijgen. En met succes. De Amerikaan benutte de strafschop en zorgde voor de eindstand van 4-0.

Dit incident zal nog lang in de herinnering blijven hangen als een van de meest opmerkelijke momenten in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Het toont aan dat zelfs bij professionele spelers de drang naar persoonlijk succes soms de overhand kan nemen. Gelukkig wist Ramalho als aanvoerder de rust te bewaren en de juiste beslissing te nemen, wat uiteindelijk resulteerde in een doelpunt voor PSV.