×
Home Livescore

Ten Hag verheugd met komst Højlund naar Manchester United: "Een echte spits die ons team nodig had"

Ten Hag verheugd met komst Højlund naar Manchester United:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 21:00 uur

Ten Hag tevreden met komst Højlund naar Manchester United

Manchester United-manager Erik ten Hag is erg blij met de komst van Rasmus Højlund naar zijn team. De Nederlandse coach is ervan overtuigd dat de Deense spits veel kan bijdragen aan het team, en is ook lovend over Antony.

Højlund komt voor een bedrag van ongeveer zeventig miljoen euro over van Atalanta Bergamo. "Hij is een echte spits", aldus Ten Hag na de oefenwedstrijd tegen RC Lens (3-1). "Hij gaat recht op het doel af, is goed in het zetten van druk en fysiek sterk. We hadden dat nodig voor de balans in de selectie." De voormalige Ajax-coach hoopt nu zijn gewenste doelpuntenmaker in huis te hebben. "Dat is waar hij aan denkt: hij wil scoren."

"Ik denk dat hij enorm veel potentieel heeft", vervolgt Ten Hag over de twintigjarige Højlund. "Het is nu aan hem om het beste uit zichzelf te halen. Wij zullen hem daarbij ondersteunen." Een echte spits is in ieder geval zeer welkom bij United. "Het team wachtte op een type zoals hij. De spelers zullen hem helpen, maar uiteindelijk moet Rasmus het zelf laten zien. We hadden zo'n karakter nodig. Hij is hongerig en vastberaden om doelpunten te maken en prijzen te winnen."

Højlund heeft ook positieve woorden over voor Ten Hag. "Nadat ik met de manager had gesproken, wist ik dat deze omgeving perfect zou zijn voor mijn ontwikkeling. Ik geniet van de kans om samen te werken met een van de beste coaches ter wereld. Onder zijn leiding en met zijn steun weet ik dat ik samen met mijn nieuwe teamgenoten bij deze bijzondere club tot grote dingen in staat ben."