×
Home Livescore

Arne Slot geïnspireerd door aanvallende speelstijl Roberto De Zerbi

Arne Slot geïnspireerd door aanvallende speelstijl Roberto De Zerbi
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 10:24 uur

Trainer Arne Slot heeft herhaaldelijk laten doorschemeren dat hij een bewonderaar is van de speelstijl van Pep Guardiola's teams, maar ook Roberto De Zerbi heeft een speciale plek in het hart van de Nederlandse coach veroverd. De Italiaanse coach van Brighton staat bekend om zijn aanvallende spelopvatting, waar Slot veel van opsteekt.

"Op dit moment lijken we qua opbouw wel een beetje op Brighton", onthulde Slot al voor de interlandbreak. Ook na de break vertelde de trainer aan het Algemeen Dagblad dat De Zerbi hem inspireert. "Als je kijkt naar hoe zijn teams onder zijn leiding zijn gaan spelen, dan zie je een ware meester aan het werk." De Zerbi's Brighton zal binnenkort Ajax treffen in de Europa League. Eerder had de Italiaanse coach teams als Shakhtar Donetsk, Palermo en Sassuolo onder zijn hoede.

Slot is zeer zelfverzekerd over het huidige spel van zijn team. "Het is op dit moment niet gemakkelijk om tegen ons te spelen. Onze opbouw is gewoonweg uitstekend. Het is overduidelijk dat we vanuit de opbouw veel meer kansen kunnen creëren dan in de afgelopen twee seizoenen. Vorig jaar konden we lang niet zo vaak de vrije man vinden als nu."