×
Home Livescore

Gary Neville verdedigt Ten Hag na teleurstellende nederlaag United

Gary Neville verdedigt Ten Hag na teleurstellende nederlaag United
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 14:48 uur

Gary Neville verdedigt Erik ten Hag na de teleurstellende nederlaag van Manchester United tegen Brighton & Hove Albion. Neville, een icoon van de club, is van mening dat de Nederlandse manager nog steeds de steun van de fans geniet.

Op zondag werd United op Old Trafford overklast door Brighton, dat met 1-3 als winnaar uit de bus kwam. Hierdoor blijft Manchester United steken op de dertiende plaats in de Premier League, met slechts zes punten uit vijf wedstrijden. De slechte seizoensstart zorgt voor toenemende druk op Ten Hag, maar Neville springt voor hem in de bres.

"Ik had geen moment gedacht dat ze Manchester United en Arsenal zouden uitdagen, zeker niet met de spelers die ze hebben aangetrokken", aldus de voormalige rechtsback bij Sky Sports. "Ze hadden een aankoop moeten doen zoals Harry Kane, of bijvoorbeeld Declan Rice. Maar daar hadden ze het geld niet voor. Op dit moment zijn ze gewoon niet zo goed."

Neville vervolgt: "Je blijft altijd optimistisch, maar alle 72.000 United-fans kennen Brighton en waren waarschijnlijk niet verrast. Brighton heeft Manchester United volledig ontmanteld. We zeggen vaak dat spelers wedstrijden winnen, niet systemen. Maar sorry, systemen hebben wel degelijk invloed. Het is zorgwekkend dat Brighton beter was dan Manchester United."

Desondanks wijst Neville niet direct met de beschuldigende vinger naar Ten Hag. De voormalige Engelse international wijst op de afwezigheid van Jadon Sancho en Antony. "Fans zullen vragen hebben over de tactiek tegen Brighton, maar ze zullen niet het meest boos zijn op Ten Hag. Ze willen vooral nieuwe eigenaren. De club is de afgelopen elf jaar van de ene naar de andere manager gestuurd, met elk hun eigen wensen. Er is behoefte aan een krachtig technisch leiderschap."