×
Home Livescore

Arne Slot: Celtic betere club dan Rangers in Champions League-duel

Arne Slot: Celtic betere club dan Rangers in Champions League-duel
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 20:08 uur

In een opmerkelijke uitspraak op de persconferentie van maandag, voorafgaand aan het Champions League-duel met Celtic, heeft Feyenoord-trainer Arne Slot zijn bewondering uitgesproken voor de Schotse club. Volgens Slot is Celtic, in zijn ogen, een superieure club ten opzichte van de Glasgow Rangers.

Met een indrukwekkend trackrecord van negen kampioenschappen in de afgelopen tien jaar, heeft Celtic bewezen een geduchte tegenstander te zijn. Slot, die vorig jaar met Feyenoord ook de titel pakte, erkent de moeilijkheid van het behalen van een kampioenschap en heeft daarom veel respect voor de prestaties van Celtic. Zelfs als deze prestaties voortkomen uit een competitie waar slechts twee teams de dienst uitmaken.

Na de recente overwinning van PSV op de Rangers, rijst de vraag of Celtic een nog grotere uitdaging zal vormen. Slot wijst erop dat Celtic slechts één keer heeft verloren in de laatste zes ontmoetingen met de Rangers. Met deze opmerking riskeert hij wellicht de woede van de Rangers-supporters, maar hij benadrukt dat Celtic de afgelopen tien jaar simpelweg een veel betere club is geweest dan de Rangers, als je kijkt naar de prestaties.

Met deze gedurfde uitspraken heeft Arne Slot de aandacht getrokken van zowel de Nederlandse als de Schotse voetbalwereld. Het belooft een interessant Champions League-duel te worden, waarbij Celtic ongetwijfeld zal proberen te bewijzen dat ze inderdaad de betere club zijn.