×
Home Livescore

Barcelona in mineur: Frenkie de Jong langdurig uitgeschakeld

Barcelona in mineur: Frenkie de Jong langdurig uitgeschakeld
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 10:08 uur

Het Spaanse voetbalnieuws is in rep en roer: FC Barcelona zal het flink voelen dat Frenkie de Jong geblesseerd is geraakt. De Nederlandse voetballer liep zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo (3-2 winst) een enkelblessure op. Naar verwachting zal hij tot november uit de roulatie zijn.

Barcelona wist knap terug te komen van een 0-2 achterstand tegen Celta, maar na afloop ging het vooral over de blessure van De Jong. SPORT meldt dat dit het slechtste nieuws was van Barça's comeback. Het Spaanse medium wijdt zelfs een apart artikel aan wat trainer Xavi nu moet doen zonder De Jong. "De Nederlander kan tot november afwezig zijn, een flinke tegenslag voor Xavi aangezien hij een van de sterkste spelers van het team moet missen."

"Zonder De Jong verliest Barcelona niet alleen een speler die met zijn drive de verdediging kan doorbreken, maar ook een middenvelder die veel verdedigend werk verricht", valt er te lezen. Ook AS benadrukt dat het gemis van De Jong enorm zal zijn voor Xavi en zijn team. "Een belangrijk verlies voor Xavi, aangezien De Jong zijn eerste spelmaker is voordat de bal de meest geavanceerde gebieden bereikt." Volgens SPORT zal De Jong hoogstwaarschijnlijk de komende zeven wedstrijden missen, waaronder El Clasico op 28 oktober.

Het lijkt er ook sterk op dat De Jong de eerstvolgende interlandperiode aan zich voorbij moet laten gaan. Dit is een grote teleurstelling voor bondscoach Ronald Koeman, die De Jong als een van zijn belangrijkste spelers beschouwt.