Home Livescore

Spurs en Arsenal delen punten in spectaculaire stadsderby

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 24 september 2023 17:40 uur

In een spannende stadsderby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur wist geen van beide teams de overwinning naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 2-2, waarbij de tandem Heung-min Son en James Maddison van Tottenham Hotspur van onschatbare waarde bleek te zijn.

Onder leiding van manager Ange Postecoglou is Tottenham Hotspur uitstekend aan het seizoen begonnen. Met Micky van de Ven in de basis stond hen nu een pittige test te wachten tegen Arsenal, dat evenveel punten had behaald in de eerste vijf wedstrijden. Na 26 minuten nam Arsenal de leiding met een doelpunt van Bukayo Saka, waarbij de bal via Cristian Romero in het doel verdween.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en waren dichtbij via Brennan Johnson, maar Arsenal-keeper David Raya wist een geweldige redding te maken. Kort voor rust wist Tottenham Hotspur echter toch gelijk te maken dankzij een assist van Maddison aan Son.

In de tweede helft kwam Arsenal al snel weer op voorsprong door een strafschop benut door Saka, nadat Romero de bal op zijn arm kreeg. Maar Postecoglou kon rekenen op zijn aanvalsmachine, want Maddison veroverde de bal en stuurde Son weg, die vervolgens de gelijkmaker scoorde.

Arsenal probeerde in de rest van de wedstrijd nog een derde doelpunt te maken, maar de verdediging van Tottenham Hotspur, met Van de Ven, wist verdere schade te voorkomen. Hierdoor hebben beide Londense teams nu een achterstand van vier punten op Manchester City.

In een andere wedstrijd won Liverpool met 3-1 van West Ham United. Virgil van Dijk keerde terug na een schorsing, terwijl Cody Gakpo en Ryan Gravenberch op de bank bleven. Liverpool nam al snel de leiding via een strafschop van Mohamed Salah, maar kort voor rust maakte Jarrod Bowen gelijk. In de tweede helft wist Liverpool alsnog het verschil te maken met doelpunten van Darwin Núñez en Diogo Jota. Liverpool blijft hierdoor in het spoor van Manchester City, dat nog foutloos is en twee punten meer heeft. West Ham United blijft steken op de zevende plaats.

Chelsea had opnieuw problemen en verloor met 0-1 van Aston Villa. Voor de derde wedstrijd op rij wist Chelsea niet te scoren en Ollie Watkins maakte het enige doelpunt voor Aston Villa. Hierdoor blijft Chelsea, onder leiding van Mauricio Pochettino, steken op de veertiende plaats, terwijl Aston Villa stijgt naar de zesde positie.

In de overige uitslagen won Brighton & Hove Albion met 3-1 van Bournemouth.