Home Livescore

PSG vernedert Marseille met 4-0 in Franse klassieker

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 01:16 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Paris Saint-Germain de Franse klassieker tegen Olympique Marseille met een verpletterende overwinning afgesloten. De club uit Parijs wist maar liefst vier doelpunten te maken, dankzij de inzet van Achraf Hakimi, Randal Kolo Muani en Gonçalo Ramos. Helaas werd de feestvreugde enigszins getemperd door het uitvallen van sterspeler Kylian Mbappé.

Het drama begon al na acht minuten spelen, toen Mbappé een vrije trap kreeg en Hakimi deze prachtig wist te benutten. Helaas bleek de spits veel last te hebben van een harde tik die hij eerder had gekregen, waardoor hij zich moest laten behandelen. Hoewel hij nog even terugkeerde op het veld, moest hij na dertig minuten spelen toch het veld verlaten. De ernst van zijn blessure is nog onbekend, maar het is twijfelachtig of hij kan deelnemen aan de aankomende interland tussen Frankrijk en Nederland, waarin gestreden wordt om een WK-ticket.

Zelfs zonder Mbappé wist Marseille geen vuist te maken tegen een oppermachtig PSG. Al snel keken ze tegen een 2-0 achterstand aan, nadat Hakimi eerst de paal raakte en de bal vervolgens voor de voeten van Kolo Muani belandde. De Fransman aarzelde niet en scoorde zijn eerste doelpunt voor PSG. Uiteindelijk liep de score zelfs op tot 4-0, dankzij twee goals van Ramos. Hiermee heeft het team van Luis Enrique zich herpakt na een moeizame seizoensstart, terwijl Marseille juist in onrustige wateren blijft verkeren.

Met deze indrukwekkende overwinning heeft Paris Saint-Germain laten zien dat ze klaar zijn om de competitie te domineren. Ondanks het uitvallen van Mbappé, hebben ze bewezen dat ze over een sterke en veerkrachtige selectie beschikken. De fans kunnen dan ook vol vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden, waarin PSG ongetwijfeld opnieuw zal schitteren.