×
Home Livescore

Shane Kluivert tekent profcontract bij FC Barcelona via Instagram

Shane Kluivert tekent profcontract bij FC Barcelona via Instagram
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 25 september 2023 13:40 uur

Shane Kluivert, de jonge voetbaltalent en zoon van de legendarische Patrick Kluivert, heeft zijn eerste grote doorbraak in de voetbalwereld bereikt. De zestienjarige Shane heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een lucratief profcontract bij niemand minder dan FC Barcelona. Dit nieuws maakte hij op geheel eigen wijze bekend via zijn Instagram-account.

Voordat Shane zijn weg vond naar de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain in 2016, speelde hij al bij de jeugd van Buitenveldert. Destijds volgde hij zijn vader, die als technisch directeur aan de slag ging bij de Franse club. Een jaar later werd Shane opgemerkt door de scouts van Barcelona, die hem met open armen ontvingen. Sindsdien heeft hij grote stappen gezet en heeft hij indruk gemaakt op de Catalaanse club, wat heeft geleid tot het aanbod van een professioneel contract.

Met trots en dankbaarheid deelde Shane het nieuws op zijn Instagram-pagina: "Ik ben ontzettend trots en vereerd dat ik mijn eerste profcontract heb getekend bij FC Barcelona. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij hebben." Het is duidelijk dat Shane in de voetsporen van zijn vader treedt, die in het verleden grote successen behaalde in het beroemde Camp Nou.

De Kluivert-familie lijkt een ware voetbaldynastie te zijn. Naast Shane zijn ook zijn broers Justin Kluivert, die momenteel actief is bij Bournemouth, en Ruben Kluivert, die zijn kunsten vertoont bij FC Dordrecht, professioneel voetballer. Het lijkt erop dat talent en succes in het bloed zit bij de Kluiverts.

Naast zijn voetbalcarrière heeft Shane ook al een sponsordeal weten te bemachtigen met het bekende sportmerk Nike. Het is duidelijk dat deze jonge voetballer een veelbelovende toekomst tegemoet gaat en dat we nog veel van hem kunnen verwachten. FC Barcelona heeft met het vastleggen van Shane Kluivert een waar talent in huis gehaald, dat ongetwijfeld voor veel spektakel zal zorgen op de voetbalvelden.