×
Home Livescore

Ajax verlengt contract supertalent Kalokoh tot 2027

Ajax verlengt contract supertalent Kalokoh tot 2027
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 21:32 uur

Ajax heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door het contract van een veelbelovend talent genaamd David Kalokoh te vernieuwen en te verlengen. De jonge linksbuiten heeft op dinsdag zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2027 aan de club bindt.

Kalokoh, die oorspronkelijk uit Sierra Leone komt, had al een contract bij Ajax dat liep tot halverwege 2024. Echter, hij heeft ervoor gekozen om zijn toekomst nog drie extra jaren aan de club te verbinden. Deze getalenteerde aanvaller maakte in 2018 de overstap van de jeugdopleiding van VVV-Venlo naar de jeugdopleiding van Ajax. Op 28 april van dit jaar maakte hij zijn debuut voor Jong Ajax, en dat was uitgerekend tegen zijn voormalige club VVV, waar Ajax met 0-1 wist te winnen.

Dit seizoen maakt Kalokoh deel uit van het beloftenteam van Ajax. Onder leiding van trainer Dave Vos heeft hij al zeven keer mogen schitteren in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens deze wedstrijden wist hij één doelpunt te maken, en dat was tegen FC Emmen op 15 september. Daarnaast heeft hij onlangs ook zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal onder 19 tijdens de afgelopen interlandperiode.

Met het vernieuwde contract van David Kalokoh laat Ajax zien dat ze geloven in zijn potentieel en hem graag willen behouden voor de toekomst. De club kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van dit jonge talent en hoopt dat hij een belangrijke rol zal spelen in het succes van Ajax in de komende jaren.